Акције

На овој страни ћемо вас информисати о активностима и резултатима акција које смо предузели током школске године

23. маја 2011. Постоји воља међу члановима вршњачког тима да током летњег распуста радимо на припремама и промоцији Правила понашања у школи на овој web адреси и на тај начин пружимо прилику и другим ученицима да предложе неке нове активности не само за промоцију правила понашања већ и за што бољу и пријатнију наредну  школску годину.

11. маја 2011. На састанку вршњачког тима договорено је да промоцију Правила понашања у школи оставимо за почетак наредне школске године јер је до краја наставне године остало недовољно времена за прихватање и усвајање нових правила понашања.

19. априла 2011. Вршњачки тим је на посебној радионици одабрао и формулисао први пакет од пет  ПРАВИЛА ПОНАШАЊА У ШКОЛИ.

15. априла 2011. у школи је организована ревија спорта и спортске опреме под називом „Брже, више, даље,  јаче“. Манифестације овакве врсте била је предлог чланице Вршњачког тима Мине Рацић VII4, а та њена идеја наишла је на добар пријем код многих ученика наше школе. Идеја је била да једно вече у форми перформанса представимо што више различитих спортова њиховим елементима, дисциплинама, реквизитима и опремом. Тако се нашло готово 30-ак што спортова/ спортских дисциплина те вечери на програму уз учешће чак 75 ученика наше школе + наставница Ивана Пушица и још 10 гостију (Теодора Владисављевић чланица клуба ритмичке гимнастике „Ритам“ из Земуна, Александар Вуковић, члан хокеј клуба „Таш“, 2 стрелца из клуба „Јединство“ и џез балет клуб „Step Up“.  Читавом манифестацијом координирали су наставници физичког васпитања: Данијела Толимир, Игор Војновић и Маниша Вукмировић који су одабрали и са ученицима увежбали најинтересантније елементе одабраних спортова, педагог школе Ана Ћирјанић (косценариста, организатор,…), Љиљана Комазец (поставила пригодну изложбу у холу поводом ове манифестације и била морална подршка и помоћник у сваком тренутку), техничко особље (све теткице, јер су трпеле све наше пробе „и у времње и у невреме“ и све припремиле и средиле уочи и после саме манифестације, Милан и Јово који су увек од помоћи када су оваква дешавања у школи јер вазда треба нешто закуцати, причврстити, скинути или окачити и сл.),  директор школе Стево Јањанин који нас је подржао у свему овоме и помогао око организације и реализације читаве манифестације и Александра Даниловић (извођач радова „од идеје до реализације“).

8. априла 2011. представници Вршњачког тима и Ученичког парламентима били у посети деци у Звечанској 7 како би им однели помоћ коју су прикупили ученици старије смене у хуманитарној акцијии провели пре подне дружећи се са децом без родитељског старања.

1. априла 2011. од 18-20:30 одржан је турнир друштвених игара. Турнир су отворили још пре 18 часова ученици млађих разреда који су се, истини за вољу, прикључили у последњем тренутку али са великим жаром и жељом да се што боље друже играјући се.

март 2011. – Прве недеље спровели смо гласање на овој интернет страници за најпопуларније друштвене игре како би ученици сами одабрали 7 игара за ПРВИ „МИТРА“ ТУРНИР ДРУШТВЕНИХ ИГАРА који желимо да организујемо крајем месеца. Затим смо на великим одморима и пре наставе  прикупљали пријаве ученика који желе да учествују на турниру друштвених игара. Остало је да реализујемо и сам турнир 1. априла 2011. од 18 часова.

14 – 21.  2. 2011. – Током великог одмора чланови ВТ су покренули своју кампању „Пробуди се, кажи и ти нешто – о пријатељству“ лепљењем порука другу/другарици (пријатељу/ици) на специјално направљеном и дизајнираном зиду од картонских кутија. Ученици нижих разреда су већ првог дана показали невероватну заинтересованост за читаву акцију и дали свој пуни допринос. И многи наставници су се придружили нашој акцији. И после 2 недеље наш „зид пријатељства“ привлачи пажњу не само посетилаца већ и ученика наше школе.

Дакле, буде се, што нам је и био циљ!

14. 2. 2011. – На централном паноу у холу школе објављене су фотографије са именом сваког члана Вршњачког тима као и њена / његова „лична карта“.

13. 2. 2011. – „стартовали“ смо и своју Интернет адресу (www.vrsnjackitim.wordpress.com)  како би и на тај начин наш рад био доступан и свима онима који обожавају нове технологије.

11. 2. 2011. – Уређивање паноа и презентовање наших радова и фотографија са радионица током обуке Вршњачког тима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s