Бирај речи, хејт спречи!

Posted: 10. октобра 2013. in Активности

https://www.facebook.com/BirajReciHejtSpreci?hc_location=stream

Јединица за превенцију насиља Министарства просвете, науке и технолошког развоја је у сарадњи са партнерима UNICEFом и компанијом Telenor развила пројекат „Зауставимо дигитално насиље“ има за циљ повећање свесности о новим облицима насиља, ризицима који долазе са употребом интернета и упознавање са одговарајућим начинима заштите и реаговања у ситуацијама насиља. У оквиру пројекта спроводе се обуке ученика, наставника и родитеља а покренута је и кампања „Бирај речи, хејт спречи“ која позива све младе да шире позитивне поруке, реагују и пријављују дигитално насиље.

kampanja

У сарадњи са компанијом Telenor, UNICEF-oм и Институтом за психологију, спроведено је истраживање о врстама и учесталости дигиталног насиља међу ученицима основношколског и средњошколског узраста (у које је било укључено укупно 3 784 ученика, 349 наставника и 2031 родитељ).

Бирај речи, хејт спречи je кампања која има за циљ да информише и едукује младе људе о последицама неодговорног и агресивног понашања на интернету и друштвеним мрежама. Лајкујте је и делите њен садржај – помозите спречавање хејта.

https://www.facebook.com/BirajReciHejtSpreci?hc_location=stream

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s