Сусрет Ане Ивановић, амбасадорке UNICEF-a са школским тимовима

Време: петак, 23.11.2012., 12.00-13.00 časova

Место: ОШ “Филип Филиповић”, Вождовац, Београд

Тема: Значај доношења, спровођења и праћења школских правила која   омогућавају превенцију насиља у школама (заједничко договарање правила и њихово поштовање како би створили позитиван, подстицајно и сигурно окружење у школи)

Учесници:Ана Ивановић (тенисерка), Горица Нешовић (модератори 30 учесника (по 2 ученика, родитеља и наставника) из 5 школа: ОШ „Филип Филиповић“, ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“, ОШ „Васа Чарапић“, ОШ „Михаило Петровић Алас“ и ОШ „Мирослав Антић“.

Ана је присутнима објаснила зашто су за њу , као врхунску спортискињу, важна правила и шта она мисли о њима. Да ли их је некада крешила и каква су њена искуства са различитим правилима. У оквиру радионице сваки ученик је предложио по једно правило и објаснио зашто сматра да је баш то правило важно да га поштујемо у школи како би ученици усвојили неке вредности (поштовање, солидарност, сигурност, уважавање, хуманост,…). Затим су родитељи и наставници рекли шта мисле о правилима из свог угла. Сви заједно су гласањем одабрали следећа три правила:

Никога не треба вређати, исмевати и оговарати.

Поштујемо различитост сваког појединца.

Не мислимо само на себе већ и на друге, помози онима којима је помоћ потребна.

Наравно, није изостало ни фотографисање. Уживајте у фотографијама које су настале пре и после радионице.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Представници наше школе су у знак сећања на ово дружење Ану обрадовали симболичним поклоном захваљујући ученицима који похађају наставу из изборног предмета ДОМАЋИНСТВО код наставнице Зорице Аранђеловић и нашем, школском  калиграфу Жарковић Николи.
О овом догађају можеш прочитати и на:

http://www.youtube.com/watch?v=lAypmZNrLEo&list=UUz7eSKqG9HLuwo9p0L2nsDA&index=1&feature=plcp

http://www.anaivanovic.com/sr/news/ana-u-poseti-%C5%A1kolama-razgovarala-o-zna%C4%8Daju-pravila

 

//

Постави коментар